Pagina's

donderdag 22 december 2011

Knutselavondje

Een vriendin stelde van de week voor om bij haar thuis een boterhamzakjeskerstkrans te maken.... Ehhh, een wát?? Jawel! Men neme zo'n strokrans van een halve euro (Action), twee pakjes boterhamzakjes, een snoertje led-lampjes en anderhalf uur tijd. En dan... knopen maar, natuurlijk onder het genot van een wijntje en het fijne gezelschap van twee vriendinnen. De volgende dag op aanraden van de vriendin naar Zeeman, waar alle kerstversiering voor de helft van de prijs werd verkocht, en ik wel 8 euro uitgaf voor een tas vol met de leukste metalen hangers en stoffen bloemetjes. Daar kan ik jaren mee voort, en nu heb ik eindelijk eens wat kerstversiering in huis. Op de foto komt de krans niet goed tot zijn recht, maar hij is leuk! En multifunctioneel, want met pasen kunnen er eitjes en veertjes in, bijvoorbeeld. Een foto maken die de krans eer aandoet gaat me niet lukken, ben ik bang, en eigenlijk hoort hij ook voor een raam te hangen voor het mooiste effect, maar misschien krijgen jullie zo toch een beetje een idee:


En met de lichtjes aan:Na in geen twintig jaar een kerstboom te hebben gehad, kocht ik vorige week zomaar in een gekke bui dit miniboompje voor 5 euro. Na enig speurwerk (leve mijn niets-weggooien-tic) dook ik ergens in huis een setje rieten kransjes, hartjes en engeltjes, en een lichtsnoertje op. Rood papier om de pot, klaar. Sober, maar ik had nu eenmaal niet meer kerstversiering. Nu proberen om het boompje in leven te houden tot volgend jaar!

10 opmerkingen:

 1. Wat schittert dat licht mooi in al dat plastic. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er leuk uit!
  Jij ook fijne dagen en tot volgend jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Hoe heb je het gedaan? Die boterhamzakjes uitgeplozen en vastgezet met iets?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geinig! Komt nog best sfeervol licht uit ook zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk!!!
  Leve de creatieve vriendinnen, ofnietdan!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee zeg!!! Misschien kun je ook wel een mooie maken met snoeppapiertjes, al die kleurtjes. En die strokansen zijn idd niet duur. Ik heb uiteindelijk voor mijn krans een stuk isolatiebuis gebruikt, anders moest ik weer naar de winkel en daar had ik geen zin in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leuke van deze krans is dat het zo makkelijk is. Je laat steeds twee boterhamzakjes aan elkaar vast zitten snijdt of knipt de dichte kant (die dan dus maar aan één kant zit)open(kan met een half pakje tegelijk). Deze knoop je dicht tegen elkaar om de krans, steeds een beetje verspringend zodat de knopen verdeeld zitten, en als je klaar bent wrijf je alle zakjes open. Ha, best nog lastig uit te leggen, maar hopelijk is het zo een beetje duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oog, het ziet er echt super leuk uit maar ik snap geen hout van je uit leg hahaha op de foto klikken lukt ook al niet dus kan ook niet zien hoe je dat nu bedoeld..
  Zou je het misschien iets duidelijker kunnen uitleggen zodat ook blondjes het kunnen begrijpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pfff, misschien ben ik te blond om het uit te leggen... Luistert en huivert! Scheur steeds twee boterhamzakjes af, zodat ze in het midden aan elkaar blijven zitten. De linkerkant is de open kant van het zakje, de rechterkant de dichte kant van zakje twee, dus die kant moet je ook openmaken door er een randje vanaf te snijden. Is ie tot zover duidelijk? Dan neem je de krans tussen je knieën en gaat de zakjes (met de naad tussen de twee zakjes onder) om de krans heen knopen. Gewoon een dubbel knoopje boven op de krans maken dus. Zakje twee knoop je daar vlak naast, maar dan met het knoopje wat meer naar rechts, zodat de krans wat voller wordt. Volgende weer met het knoopje bovenop, volgende knoopje wat meer naar links, volgende weer midden. Zo ga je door totdat je krans vol is. Is u er nog?? Dan komt het leukste. Je gaat de zakjes open wrijven zodat er meer volume in de krans komt. En dat was het eigenlijk... Het is dat ik geen krans meer in huis heb, anders maakte ik een fotoserie van een krans in wording. Misschien een leuk idee voor volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je bij me gereageerd hebt! Ik zet je bij mijn lijst met blogs en ik ga van je leren!!!

  BeantwoordenVerwijderen