Pagina's

donderdag 15 december 2011

Nieuwjaarswensen

Gisteren stond de eerste weekbladbezorger aan de deur met een nieuwjaarskaartje. Omdat ik alleen de buurtbladen ontvang, zijn dat er per jaar maar twee. Deze was wel heel vroeg, merkte ik onmiddellijk verbaasd op toen ik de deur had geopend, waarachter een vader met zoon stond. Ze hadden geen best moment uitgekozen, want het hagelde en stormde net vreselijk. Toch stonden ze daar beiden breed grijnzend en met glinsterende ogen, en stak het joch me vrolijk het krantje en nieuwjaarskaartje toe met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En natuurlijk had ik nu net geen kleingeld in het kleingeldlaatje liggen. Dus moesten ze nog even in de hagel blijven staan terwijl ik naar binnen vloog om een munt van twee euro uit mijn spaarpotje te halen. Normaal gesproken geef ik een euro, dus deze had mazzel. Maar het was me die extra euro wel waard, want die twee vrolijke gezichten in dat noodweer staan nog steeds op mijn netvlies. Nou ja, vooral dat van pa dan.... mán, wat een leuke vent! Gek hoe zo'n vluchtig contact je hart even kan doen opvlammen. Ik verheug me nu al op volgend jaar..... ha! En dat voor iemand die zich enorm kan ergeren aan vreemden aan de deur die met allerhande onzin en kletspraat langskomen en zich ongevraagd van mijn tijd denken te kunnen bedienen. Volgend jaar naast de sticker met "Géén religieuze boodschappen of huis- aan huisverkoop" misschien maar een sticker bij plakken op de deur: "Leuke vaders van weekbladbezorgers welkom."

11 opmerkingen:

 1. Ik bedacht net vanochtend,dat ik maar muntgeld moet klaarleggen. Je weet nooit precies,wanneer de bezorgers met hun "wensen"komen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgende week meteen maar vragen of hij dan zijn vader ook weer meebrengt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De buurjongen heeft zijn ronde ook al gemaakt, wil misschien wel voor kerst al wat leuks kopen ervan!

  groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 4. iemand heeft me eens gezegd dat leuke mannen heus niet aan je deur komen aankloppen. Echt wel dus. Gááf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dezelfde krant denk ik, kon je niet zeggen dat er bij mij ook nog wel een kerstgratificatie te halen was? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of zijn leuke vrijgezelle broer. Buurman. Neef. Kennis. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet naar zoeken is het credo... en dat blijkt dan maar weer : ))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Izerina: Ja, ze komen soms vroeger dan je denkt, always be prepared :)
  @Bloem: Ik ga volgende week onder de brievenbus liggen!
  @Pien: Ja, gelijk hebben ze ook, denk dat ze toch aardig wat ophalen zo.
  @Zuster Klivia: Weer een misverstand uit de wereld geholpen. Note to self: Niet meer in slonsoutfit rondlopen, je weet maar nooit...
  @Petra: Ik zal volgende keer je adres doorgeven!
  @Trudy: Ja, maar ik was helaas niet zoekende... anders had ik écht wel gezegd dat ze wel even binnen mochten schuilen voor die hagel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier doen ze het tegenwoordig niet meer. Om eerlijk te zijn vind ik dat ook niet zo heel erg, want ik heb zelden contant geld in huis én de dingen hier worden bezorgd door iemand die het normaal vindt om met 60 over het fietspad en door het gras voor ons huis te scheuren. Ik snap best dat je je kind wilt helpen (er sprint dan altijd een kind naar de deur), maar een beetje fatsoen is ook niet weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn zoon is ook zo'n folderjongen, en wat heerlijk dat er mensen zijn zoals jij die ze iets geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha!! Soms kan iemand je opeens raken he? :)

  Ik heb een nee nee sticker, dus hier leuke mannen aan de deur om me gelukkig nieuwjaar te wensen helaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen