Pagina's

zondag 8 januari 2012

Energie

Ik heb opeens energie te over, maar loop als een kip zonder kop heen en weer omdat ik niet weet wat ik als eerste wil doen. Dat schiet natuurlijk niet echt op. In ieder geval een paar uurtjes gewerkt aan mijn nieuwe vertaling, en toen toch maar de laden in mijn kledingkast eruit gehaald (tien lange laden) en uitgemest. Sokkenla, slipjes-la, beha-la, kousen/panty/maillot-la, sportla, lingeriela (jaha, dat is heel iets anders dan een ondergoedla...), rommeltjesla, la voor de weinige dingetjes die hier standaard van mijn vriend liggen (onderbroek, sokken, trainingsbroek), accessoires-la en nu dus één lege la. Daar kan dan weer wat klein spul in dat nu op een plank ligt, zoals kussenslopen of zomertopjes. Even over nadenken. De helft van de lades is overigens maar half vol, dus ga ik op zoek naar een manier om ze in de lengte in tweeën te verdelen, scheelt zo weer twee hele laden. En... er staat een doos vol met spullen die weg kunnen, ongelofelijk. Eenzame sokken, uitgelubberde ex-lievelingsbeha's, hold-upkousen waarvan de plakrand niet meer plakt, van die dingen. Ruimt toch aardig op. Stukje bij beetje wordt het hier nog wel eens wat. Ik hoef niet veel weg te gooien, want ik heb meer dan genoeg ruimte, maar ik wil graag dat alles netjes en geordend op zijn eigen plekje komt te liggen.

Ik ben nog veel meer van plan, zoals mijn ladenkastje beneden verven en de drie houten, door mijn vader gemaakte kandelaars zodanig verven dat de verschillende houtsoorten er nog doorheen komen. Iemand een idee waar ik dat het beste mee kan doen?

Van de week heb ik een Indiase kipcurry gemaakt geheel op gevoel vanaf de basis, zonder recept. Gewoon een kwestie van steeds proeven en dan een beetje van dit en een beetje van dat erbij. En hij was werkelijk overheerlijk! Nadeel van deze manier van werken is dat ik deze curry met geen mogelijkheid kan reproduceren, dat is dan wel weer jammer. Ik weet het nog wel zo ongeveer, dus misschien volgende week nog maar eens een poging wagen met pen en papier erbij.

Ik heb mijn 52 doelen (zie tabblad hierboven) weer wat bijgewerkt. Het gaat nog niet hard, maar het jaar duurt nog lang.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk gevoel als je je lades hebt uitgemest en georganiseerd :) Ik heb er maar drie op mijn studentenkamer maar ik hou er ook van dat alles geordend is.
  Knap trouwens dat je vanaf de basis een overheerlijke curry gemaakt hebt! Koop zelf altijd curry in een bakje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kun je de kandelaars schuren en dan lakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is juist het verrassende van zelf een gerecht in elkaar flansen. Dat heb ik met mijn broden. Ze zijn iedere keer anders. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, story of my live... Ik kan met geen mogelijkheid recepten namaken aangezien ze altijd ter plekke worden verzonnen. Maak ik het daarna nog een keer, is het altijd weer een verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over energie gesproken... weet je dat je via de google adds op je site reclame maakt voor atoomstroom? "Kies nu voor Atoomstroom www.atoomstroom.nl/goedkoop
  Elektriciteit uit kerncentrales. Goedkoop en CO2-vrij. Nu aanmelden!"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, ik heb je blog via-via teruggevonden.....

  V.w.b. je kandelaars: er bestaat een soort lak-beits. Ik heb er mijn boekenkast mee gelakt. Je blijft het hout / de structuur zien,maar het is toch gelakt, en (in mijn geval) licht gekleurd. Ik vond het erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, Hanneke. Weet je ook een merk of hoe het precies heet?

   Verwijderen