Pagina's

zaterdag 31 maart 2012

En weer geld uitgegeven...

Op mijn blogje over het aan te schaffen koffiezetapparaat kreeg ik een anonieme reactie met een aanbod van een bijna nieuwe koffiezetter en de vraag waar ik woonde omdat opsturen niet handig zou zijn in verband met de glazen pot. Netjes bedankt en antwoord gegeven, maar helaas niets meer gehoord. Dus toog ik vandaag met vriendlief en freebeeskaarten naar de winkel waar ze het door mij gewenste apparaat verkochten, mét thermoskan. Dertien euro betaalde ik met mijn eigen freebeeskaart, de resterende twaalf met de kaart van mijn vriend. Blij!

Maar toen gingen we naar de bouwmarkt, waar plantjesuitverkoop was. Mijn vriend had nog een cadeaubon liggen van 25 euro en had wel zin in wat nieuwe plantjes. Zelf moest ik een extra lange schroevendraaier hebben om het afgebroken zaagje uit de decoupeerzaag te kunnen halen (en die schroevendraaier was er natuurlijk alleen van hetzelfde merk als mijn decoupeerzaag, handige rakkers...). Ook de potgrond was in de aanbieding, derde zak gratis, dus ook die werd op de kar geladen. Mijn vriend zocht wat leuke plantjes uit voor in zijn tuin, en samen deelden we de aanbieding van vijf lavendelplantjes voor tien euro. Tot zover ging alles nog redelijk goed. Maar toen kwamen we buiten, bij het eetbare spul, en ik weet ook dat ik dat niet moet doen! Eigenlijk wil ik alleen nog bruikbare planten op mijn terras, waaronder zo veel mogelijk fruit en groente. En daar lonkten ze me toe: De paprikaplanten en tomatenplanten, grote planten al vol paprika's en tomaatjes, een lust voor het oog. Dat ze 9 euro per stuk waren registreerde mijn geest al niet meer, dus moest ik bij de kassa, inclusief de braam van 6 euro die een verjaardagscadeautje voor mijn vriendin is, bijna dertig euro afrekenen. Zo werd gratis winkelen vandaag dus gewoon geld uitgeven. Maar ja, reken eens uit wat je tegenwoordig voor een paprika en voor een bakje cherrytomaatjes betaalt! En zo sus ik mijn geweten maar weer met de gedachte dat dat geld uiteindelijk weer bij mezelf terugkomt, plus het plezier dat ik heb van de aanblik van al dat eetbaars op mijn terras. Uiteindelijk dus toch gewoon hartstikke blij met mijn aankopen!

Nu maar eens een lekker goedkoop bakkie koffie zetten!

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke aankopen. Het is leuk om de paprika's en tomaten te zien groeien. Ook kun je straks de zaadjes weer bewaren voor volgend jaar, dus dubbel zo veel plezier.

  Zelf heb ik een Senseo koffiezetapparaat. De vorige ging vorig jaar stuk. Ik heb toen een nieuw goedkoop koffiezetapparaat voor filterkoffie gekocht, maar die ging stuk. Intussen had ik wel een paar pakken filterkoffie in huis. Ik heb een losse filter gekocht, en tot die paar pakken filterkoffie op waren, met de hand koffie gezet. Die koffie vond ik heerlijk!

  Inmiddels heb ik wel een nieuwe Senseo, maar als die stuk gaat, koop ik denk ik ook weer een filterkoffiezetapparaat.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend heeft mijn senseo gekregen toen ik mijn cupjesmachine kocht, maar ik vind die koffie nu eerlijk gezegd niet meer te drinken. Verwende smaakpapillen, ben ik bang. Nu maar hopen dat de filterkoffie beter in de smaak valt.

   Verwijderen
 2. Oh, sorry kon een paar dagen niet online helaas.
  Maar ondertussen ben je voorzien en ik zit in het midden van het land , halen en of brengen was duurder (deni ik)
  Geniet van je lekkere koffie.
  Koffie haal ik overigens bij Simon Levelt diverse variaties en ook nog bio en fair trade.


  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Siny, in ieder geval nog heel erg bedankt voor het aanbod! Ik zal eens op zoek gaan naar die koffie die je noemt.

   Verwijderen
 3. O dat heb je er vast zo uit, zeker als je er lekker van kunt gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wellicht ten overvloede, maar ik wil je even waarschuwen: zolang er kans is op (nacht)vorst zul je de paprika- en tomatenplanten 's avonds binnen moeten zetten. De regel is: pas na half mei (ijsheiligen) mogen ze in de volle grond d.w.z. 24/7 buiten. Ik wens je veel plezier en een rijke oogst van je planten. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim gedaan met de koffiezetter, dat is toch leuk winkelen.
  Ja winkelen in een tuincentrum tikt snel aan. Zelf platntjes zaaien is voordeliger maarja dan moet je wel geduld hebben. Toch denk ik ook dat je het er snel uit hebt. Ik betaalde vandaag voor een klein bakje roma tomaatjes 1,79. dus als je de plantjes in leven houdt komt het allemaal goed. Bovendien heb je er plezier/hobby van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is ook zo vreselijk verleidelijk zo'n bouwmarkt. Ik weet dat ik er zelf beter niet naar binnen kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen