Pagina's

woensdag 28 maart 2012

Gratis winkelen

Ik heb een dure hobby, en dat is cupjeskoffie drinken, van dat merk met die leuke man in de reclame. Ik kan daar echt van genieten, en omdat ik thuis werk, is het heerlijk om altijd zo'n vers kopje koffie te kunnen nemen. Ik probeer het gebruik wat te beperken, maar het blijft een kostenpost, temeer daar vriendlief na zijn werk graag een bakkie komt doen, want "jij hebt van die lekkere koffie". Is hem natuurlijk van harte gegund, maar het gaat me steeds meer dwarszitten. Per maand kost mijn lekkere koffie me toch zeker 50 euro, en dat vind ik nogal wat. Het plan is nu dus om een goedkoop koffiezettertje te kopen, liefst met thermoskan, voor eigen gebruik overdag. Mijn vriend gun ik zijn lekkere bakkie natuurlijk na een dag hard werken, dus de dure cupjes gaan er niet uit, en ik zou ze zelf ook niet helemaal willen missen. Maar het moet een extraatje worden, geen gewoonte. Er zijn twee manieren waarop ik gratis aan zo'n filterkoffiemachientje kan komen. Van mijn nieuwe zorgverzekering ontving ik een cadeaubon van bol.com van 25 euro, wat voldoende moet zijn. Maar opeens bedacht ik een veel ludiekere actie. Elke keer als ik tank verdien ik zogenaamde freebees, een paar centen per keer, te besteden bij onder andere de Kijkshop. Net even mijn saldo gecontroleerd, en er staat inmiddels (leve de hoge benzineprijzen en de regelmatige ritjes naar Amsterdam...) toch alweer bijna 13 euro op. Niet genoeg, nog even verder denken. Mijn vriend tankt voor zijn werk bij datzelfde tankstation. Net zijn saldo even gecontroleerd, en... hij heeft er bijna 35 euro op staan. Dat is toch wel serieus geld, dacht ik zo. Dat wordt dus een bezoekje aan bovengenoemde winkel. Als ik eerst het saldo op mijn eigen kaart gebruik, en dat aanvul met freebees van de kaart van mijn vriend (vindt ie vast wel goed), heb ik toch mooi een gratis koffiezetapparaat. Dat is leuk winkelen. En daarna kan ik geld gaan besparen op mijn koffiegebruik. En mijn bol.com cadeaubon kan lekker blijven liggen tot ik weer eens iets anders gratis wil. Ik hou d'r wel van!

14 opmerkingen:

 1. Een goed idee. Zoek uit welke koffie ook erg lekker is. Dan went het snel. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inderdaad fase twee, Izerina, lekkere koffie zien te vinden. Het moet natuurlijk wel te drinken zijn, anders wordt de verleiding van zo'n lekkere cupjeskoffie veel te groot.

   Verwijderen
 2. Ik ben niet zo van de filterkoffie. Kanis en G vind ik dan het beste denk ik, goed veel gebruiken dan wel.

  Wij hadden Nespresso maar dat werd idd een dure hobby (die van Douwe E zijn by the way niet te drinken) en nu hebben we een Illy systeem, met van die sachets. Is net zo duur als Nespresso, maar AH heeft nu servings van hun eigen merk en dat scheelt dus een dubbeltje op een kopje. Ik vind die koffie goed te doen. Er kan dus zowel duren, als goedkopere koffie in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gruwel, die cupjes van DE heb ik ook een keer geprobeerd, zijn verdorie bijna net zo duur als de originele, maar niet te zuipen! Er bestaat trouwens een hervulbaar cupje las ik ergens, de Coffeeduck, maar om dat nou voor 15 euro te gaan kopen om erachter te komen dat het misschien ook niets is... Dat Illy-apparaat zal wat aanschaf betreft ook wel prijzig zijn, denk ik? K&G ga ik in ieder geval proberen.

   Verwijderen
  2. Ik las in de laatste consumentengids dat ze die navulbare cupjes hebben getest. Niet op smaak, maar op gebruik en kosten. Misschien in de bieb eens lezen?

   Verwijderen
 3. Ik vind het iedere keer weer zo leuk hoe jij zo creatief met je geld om gaat! En wat zijn die bonnen en punten leuk he, ik zie het ook altijd weer als cadeautje als ik wat bij Bol.com bestel met mijn bij elkaar gespaarde tegoed.

  Hoe is het trouwens afgelopen met het krulijzer wat je destijds bij je moeder hebt gevonden? Wilde de kapper hem hebben, of heb je hem voor een mooie prijs op Marktplaats kunnen verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, het antieke krulijzer! Het ligt hier nog, helemaal vergeten met mijn wollige hoofd. Welke kapper was dat ook alweer waar jij het over had, met de nostalgische inrichting?

   Verwijderen
  2. Bar's Barbershop op de Koningstraat in Beverwijk.

   Verwijderen
  3. Dank je! Nu er nog aan denken dat krulijzer mee te nemen als ik eens naar Beverwijk ga (kom er zelden).

   Verwijderen
 4. Hallo,
  Het wordt tijd om eens te reageren.
  Ik heb een z.g.a.n. Braun koffiezetapparaat voor je is nauwelijks gebruikt.
  Waar woon je? Opsturen lijkt me ietwat riskant i.v.m. Glazen kan.
  Laat even weten of je belangstelling hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo anoniem, wat een aardig aanbod. Ik woon in Heemskerk, en jij?

   Verwijderen
 5. Hoi, ik zag dat je volger bent geworden van mijn blog. Leuk! Hopelijk heb ik je niet al te erg afgeschrikt met mijn venijn van gisteren. ;-) Ik ga jou ook volgen en plaats een linkje van jouw blog op mijn blog. Okee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je venijn even gemist... begreep dat je iets had verwijderd? Nou ja, het zal zijn reden wel gehad hebben, we hebben allemaal wel eens iets, toch? En tuurlijk vind ik het leuk dat je een linkje naar mij op je blog zet.

   Verwijderen
 6. Dat is best duur 50 euro per maand inderdaad. Maar aan de andere kant: als je zelf zulke lekkere koffie maakt, spaar je dat natuurlijk wel weer uit omdat je niet naar een restaurant hoeft voor de koffie.

  Ik moet zeggen dat ik mijn koffie met gewoon zo'n filterapparaat toch ook wel heel erg lekker vind.

  BeantwoordenVerwijderen