Pagina's

maandag 9 april 2012

Stil...

Stil ben ik ervan...

Moe en in een wat melancholieke bui zeeg ik vanavond op de bank neer en zapte langs de vele zenders op tv. "The Curious Case of Benjamin Button" kwam voorbij, een film, en in het vermoeden dat het een soort klucht zou zijn - want een verhaal over een baby die als oude man wordt geboren en steeds jonger wordt - bleef ik hangen. En na een langzame start ontvouwde zich een film waar ik zwaar van onder de indruk ben... en stil...

Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen, want het is nog aan het bezinken. Een onverwacht pareltje op een moment waarop ik daar blijkbaar meer dan ontvankelijk voor was.

De tv is uit, het is doodstil in huis, en doodstil in mij. Zo stil is het lang niet geweest in mij.

8 opmerkingen:

 1. Ik word wel heel erg nieuwsgierig naar deze film. Helaas vanavond gemist, maar ik ga 'm zeker eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had hetzelfde gevoel. Heb 'em ooit in de bios gezien. Was ook zwaar onder de indruk na afloop. Ook ik had verwacht dat het een gewone, nietszeggende film zou zijn. Not. Gisteren helaas geen kans gehad 'em te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook steeds stiller wordend gekeken,
  (en wanneer leert men eens dat daarin geen reclame past?)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb samen met mijn man gekeken en onze zoon tot half tien. Maar vanmorgen het eerst wat hij vroeg, is die meneer als baby gestorven? Ik zal zorgen dat hij de film helemaal kan kijken op een tijdstip dat hij niet naar bed hoeft. Wij waren allemaal erg onder de indruk van de film. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die film ooit gekeken, maar ben ergens afgehaakt.

  Maar wat heerlijk dat het jou zo'n stilte heeft gebracht. Ik ben dol op stilte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man heeft hem opgenomen. je maakt me nieuwsgierig. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de film nooit gezien, maar ben nu wel nieuwsgierig geworden. Ik ga hem toch maar kijken.

  Wat leuk dat je zo'n positieve reactie hebt gehad. Dat had je veel eerder moeten krijgen. Je bent altijd zo druk en geconcentreerd bezig. Dat is zeker een pluim waard!

  Respect!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb deze film een tijd geleden al eens gezien. Was inderdaad indrukwekkend. Net zo als de film vorige week met Will Smith - Seven pounds. Begint wat traag, maar gaanderweg de film wordt duidelijk waarom hij doet wat hij doet.

  BeantwoordenVerwijderen