Pagina's

vrijdag 29 juni 2012

Consumeren met beleid

Allereerst bedankt voor alle leuke en positieve reacties op mijn vorige blogje! Het is echt leuk om te weten dat er meegeleefd wordt, al kennen we elkaar dan niet persoonlijk.

Mijn vriend is nu ruim twee weken vrij. Dat voelt natuurlijk nog aan als vakantie en heeft zo zijn voordelen. Vorige week heeft hij het interieur van mijn auto helemaal schoongemaakt, wat hoognodig was. Aangezien hij zijn bedrijfsauto heeft moeten inleveren (dus ook helaas geen gratis benzine meer binnen Nederland, maar het zij zo), delen we nu mijn auto, en blijkbaar vindt hij het belangrijker dan ik dat die auto dan ook schoon is aan de binnenkant. Hij is zo zoetjesaan wat dingetjes aan het kopen die hij zich lang heeft moeten ontzeggen, en verzucht dan steevast dat het zo heerlijk is om gewoon dingen te kunnen kopen zonder in je achterhoofd dat je daar het geld eigenlijk niet voor hebt. En het gaat echt niet om woeste aankopen, en hij let goed op de prijs en aanbiedingen (ik heb hem blijkbaar goed opgevoed in de afgelopen jaren). Een paar wandelschoenen bij Bristol, een paar keukenhanddoekjes bij de A.ction, wat T-shirtjes bij S.capino, een verlengsnoer bij de A.ction, dat soort dingetjes, en dan nog in de goedkoopste winkels ook. Hij is de koning te rijk, en ik ben beretrots op hem dat hij niet in zijn oude levensstijl vervalt, maar duidelijk geleerd heeft van wat hij in het verleden fout heeft gedaan. Er komt nog één wat grotere uitgave aan, en dat is een etentje waar hij de vrienden die hem de afgelopen jaren hebben geholpen en gesteund op wil trakteren. En gelijk heeft ie.

En dan ik. Ik trakteer mezelf na het incasseren van een factuur graag ergens op. Soms is dat een badolietje of wat anders kleins. Maar nu had ik mijn zinnen op iets anders gezet. Een M.agic B.ullet blender, 17-delige set. En die heb ik dus vorige week gekocht. Ben er zo blij mee! Ik maak elke dag verse vruchtenyoghurt van Griekse yoghurt en allerlei soorten vers fruit (de groentenman is blij met mij), ik maak broodbeleg van een stukje feta, paprika, tomaat en verse kruiden, of hummus van een blikje kikkererwten, knoflook en citroen voor 's avonds op een puntje geroosterde maistortilla, of tonijnsalade met ui, knoflook en tomaat, of een heerlijke saladedressing. Ik heb geloof ik nog nooit zo gezond gegeten, en er zijn nog zoveel dingen uit te proberen. En of het nu aan al dat verse fruit en groenten ligt, of aan het wegvallen van al die stressfactoren (of een combinatie van), maar ik heb eindelijk weer eens volop energie. Drie keer in de week met plezier naar de sportschool, en mijn vriend gaat gezellig mee, want die mag wel wat kilootjes kwijt.

Vanochtend verf gekocht voor het kastje dat ik al jarenlang opnieuw wil verven, en een blikje metaallak om de roestplekken op de tweedehands tuinstoelen die ik gratis kreeg aan het oog te onttrekken. Kan ik zo weer een jaartje mee voort.

Waar spullen binnenkomen, moeten natuurlijk ook spullen uit, dus gisteren het aanhangertje van mijn broer opgehaald en dat vol spullen naar de stort gebracht. Nu volhouden met opruimen en wegdoen, al zal dat nooit mijn sterkste kant worden. Maar dan bekijk ik maar weer eens een aflevering van "Verslaafd aan verzamelen", als een soort therapie, en besef dan maar al te goed dat ik het "hoarden" ook in me heb, en dat mijn enige redding is dat ik niet van winkelen en van kleding kopen hou en dat er dus relatief weinig aan spullen bijkomt. Eén ding erin, twee dingen eruit is het motto, maar ik blijf het zo vreselijk moeilijk vinden om dingen weg te doen, kan er echt kleine paniekaanvalletjes van krijgen. Voer voor psychologen...

Maandag gaan we een midweekje naar Sauerland, met een voucher die ik al maanden geleden voor heel weinig op een vakantieveiling kocht . Zo te zien wordt het perfect wandelweer, dus we hebben er erg veel zin in om de wandelschoenen aan te trekken en lange wandeltochten te maken in dat mooie gebied. Dit voelt toch echt wel aan als vakantie, hoor!

7 opmerkingen:

  1. Geniet van het Sauerland, de nieuwe wandelschoenen en shirts, de schone auto en het lekkers-voor-onderweg uit je nieuwste aankoop! ;-)

    Er is helemaal niks mis met jezelf af en toe verwennen met iets. En of dat nu een lekker puntje met een smeersel is, of een goedkope mideweek in Duitsland!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Petra! Als het weer meezit, gaat dat genieten wel lukken.

      Verwijderen
  2. Die blender klinkt leuk zeg. Zeker als je er zoveel mee kunt maken. Maar zeventien onderdelen!!!! Is het ding dan niet heel ingewikkeld om in elkaar te zetten en te bedienen? Ik ben dan altijd bang dat ik er niet mee kan werken.

    Veel plezier in Sauerland!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee joh, het is een geweldig handzaam dingetje, maar er zit ook een grote kan, een ander soort mes en een inzetstuk bij om 'm ook als sapcentrifuge te kunnen gebruiken. In feite gebruik je maar drie delen: Het apparaat (zo klein dat ie gewoon op het aanrecht kan blijven staan), het opschroefdeksel met mes, en de beker waar je je ingrediënten in doet. Ik heb geen aandelen, hoor!

      Verwijderen
  3. Wat klinkt dat allemaal positief. Een fijne wandelvakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne, blije berichten allemaal! Heerlijk voor jullie. Blijf er in hangen, in deze flow. Goed weekend! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk en positief nieuws allemaal :-) Alvast veel plezier gewenst met je Magic Bullet en natuurlijk straks op vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen