Pagina's

vrijdag 24 augustus 2012

Huisje weer thuis

Gisteren konden we dan eindelijk ons mobiele huisje weer ophalen. We mochten 265 euro afrekenen, maar daar hebben we dan ook wel wat voor. Hij start zonder enig morren en de hinderlijke kraak in het koppelingspedaal, waar je bijna met twee voeten op moest gaan staan om hem in te trappen, is dankzij een nieuwe kabel geheel verdwenen en het pedaal loopt weer soepeltjes. Ook het warmlopen van de motor is verholpen. De kussenovertrekken kunnen we zondag ophalen, dan ziet ook het interieur er weer fris en netjes uit.

Vorige week kreeg ik van mijn broer 100 euro voor mijn verjaardag om een nieuwe autoradio te kopen, want de radiocassettespeler die in de bus zat, was helaas terziele (zo jammer, had me erg verheugd op oude bandjes draaien), en een lekker muziekje tijdens het rijden is toch wel erg fijn. Gisteren een vrij goedkope aangeschaft bij de Kijkshop. Na aftrek van de bon van 10 euro die ik gratis voor rentepunten van de ING kreeg, kostte dit luxedingetje nog 59 euro. Erg jammer alleen dat er in zo'n oude bus geen ISO-aansluiting zit, en we dus nog fijn een verloopkabeltje moesten kopen voor 39 euro.... Nou ja, het ging allebei net mooi uit de 100 euro die ik van mijn lieve broer kreeg, maar dat kabeltje was toch even flink slikken. We troosten ons er maar een beetje mee dat alles wat we er nu aan doen de waarde van ons campertje verhoogt mochten we hem ooit weer willen verkopen.

Maandag zijn we dan als het goed is eindelijk zover dat we zouden kunnen vertrekken, dus ik hou het weerbericht al met argusogen in de gaten. Ik moet nog op zoek naar een klein formaat kattenbak, en dan maar hopen dat Sam die onderweg ook gaat gebruiken, en dat hij zijn draai een beetje vindt. We twijfelen nu of we eerst een proefnachtje met hem gaan camperen, want het kan best dat er een paar dagen nodig zijn voordat hij aan de nieuwe situatie went. We zijn dit keer niet van plan om verder te gaan dan de Belgische Ardennen, dus mocht poeslief echt ongelukkig zijn, rijden we zo weer terug.

Ik reken tegenwoordig trouwens alles in liters benzine. Iets voor een tientje verkocht op Marktplaats, dan is dat mooi weer zes liter benzine. Iets in de aanbieding bij de supermarkt? "Hee, dat is een kwart liter benzine goedkoper dan normaal!" Bespaard en extra verdiend geld gaat in de kleingeldpot of rechtstreeks naar de vakantiespaarrekening, waar mijn vriend en ik elke maand ieder 29 liter benzine, ehhh..... 50 euro op storten. Onze volgende camper wordt een diesel!

10 opmerkingen:

 1. Ach ja, zei de bezitster van een dieselcampertje, je kunt niet alles hebben... die van jullie is zo mooi groot, da´s toch ook wel wat waard. Veel plezier met je vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om alles in benzineliters om te rekenen. Gaat vast gezellig worden in de Ardennen als poeslief er ook zin in heeft. Een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je voor een muziekding niet bij een kringloop hebt gekeken, vaak te kust en te keur. Maar jullie zullen evengoed een hoop plezier hebben, denk ik zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gesproken doen we dat ook altijd bij dat soort dingen, Vlasje, maar ik zou het een beetje raar vinden tegenover mijn broer om mijn verjaardagscadeau van hem voor een koopje in de kringloopwinkel te halen. Het was dat hij niet precies wist wat we wilden, anders had hij er zelf waarschijnlijk eentje van 100 euro voor ons gekocht. En het is ook best fijn om op deze manier een keer iets nieuws met goede garantie te hebben.

   Verwijderen
 4. Onze cd speler is ook nieuw. Ik zing heel graag mee en dat kunnen ze hier niet waarderen. Daarom de cd in de speler en heel luid meezingen, auto rijden wordt zo leuk.
  Groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okok, tis best veel geld. Maar voor lekker muziek onderweg, is het wel weer tof en het waard toch?

  Anyway: goeie reis en héél veel plezier! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig allemaal. Een fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens jullie een fijne vakantie. Wij gaan woensdag op pad, heerlijk 3 1/2 week trekken. De bedoeling is naar zuid Frankrijk af te reizen, maar is het onderweg leuk dan stoppen we. Dat is een van de voordelen, we hebben ons eigen bed mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ipv een kleine kattebak kun je ook bij blokker of zo een plastic afwasteil kopen en deze vullen met katgrind.
  Sam zal best wel even moeten wennen..maar dat is heel normaal.
  fijn vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe jullie genieten van je campertje - dat is een goed voorbeeld voor mij en andere consuminderaars!
  Want ik krijg daardoor weer een beetje zicht op waarom ik zuinig leef: natuurlijk voor mijn "buffertje", maar uiteindelijk ook voor mijn huisje-aan-zee!

  BeantwoordenVerwijderen