Pagina's

dinsdag 28 augustus 2012

Interieurtje

Eindelijk de door een kennis gemaakte kussenovertrekken voor de kampeerbus opgehaald. De smalle overtrekken zaten behoorlijk krap, en omdat ze sluiten met stukken klittenband, wijken de overtrekken tussen die stukjes als bij een dame die een te krap blousje aan heeft. Maar niet getreurd, dat is met naald en draad zo verholpen, mooi klusje voor een regenachtig uurtje als we op reis zijn.

Het ziet er wel lekker fris uit, nietwaar?


Dan hadden we nog een vervelend akkefietje bij de automaterialenhandel. Het kabeltje dat besteld was om de nieuwe autoradio op de oude stekker in de bus te kunnen aansluiten, bleek niet te passen. De verkoper had blijkbaar begrepen dat wij de antieke radiocassettespeler op een nieuwe auto wilden aansluiten (natuurlijk, héél logisch...). Mijn vriend dus terug naar de winkel. Daar waren ze heel resoluut: Het snoertje kon niet geretourneerd worden om het speciaal besteld was én mijn vriend het verkeerd had uitgelegd. Punt uit. De stoom kwam uit mijn oren toen ik het hoorde. Helaas was ik niet bij beide gesprekken, dus erheen gaan had weinig zin. Dus een e-mail gestuurd met een verhandeling over klantvriendelijkheid en servicegerichtheid, en de vraag of ze voor 39 euro bereid waren om hun goede naam op het spel te zetten. Bovendien had ik op de website van de fabrikant gezien dat die het betreffende snoertje gewoon in het assortiment had. Kreeg keurig een mailtje terug van de eigenaar van de winkel dat hij wel bereid was een regeling te treffen, maar dat hij de kosten van het retour zenden van het kabeltje naar de fabrikant met het aankoopbedrag zou verrekenen. Ik zou nog van hem horen... (nog niet gebeurd). Omdat ik het retourenbeleid van de fabrikant had gelezen, wist ik dat die 15 % restocking fee rekent bij retouren plus verzendkosten. Dus nog even een mailtje nagestuurd dat ik een teruggave van 25 euro acceptabel zou vinden. Ben benieuwd of ik nog wat hoor.

Met de benzinespaarpot gaat het aardig. Op Marktplaats verkocht ik voor 15 euro de drie veiligheidsgordels die achter in de bus zaten, maar die wij niet gebruiken, en een stapeltje boeken voor 25 euro. Op een salontafeltje dat ik te koop heb gezet is 20 euro geboden, maar die koop is nog niet definitief, vaak hoor je gewoon niets meer, ook al is er een bod gedaan. Al met al staat er nu ruim 400 euro op die rekening, dus we komen al een eind. Het is heel erg leuk om een goed doel voor extraatjes te hebben.

Van het verjaardagsgeld dat ik van mijn moeder kreeg kocht ik gisteren een tuintafel. De hele zomer heb ik tegen een aftands plastic tafeltje zitten aanhikken, maar ik wilde per se wachten tot het naseizoen en de uitverkoop. Dat wachten is beloond. Ik wilde nu eindelijk wel iets degelijks, want de vorige tafels vielen na een jaar van ellende uit elkaar, en dat is dan uiteindelijk toch duurkoop. En nu heb ik een fraaie tafel van metaal met glas, afgeprijsd van 159 voor 95 euro. VVV-bon van een tientje erbij ingeleverd (bijeengesprokkeld met het invullen van enquetes), dus hopelijk heb ik voor 85 euro heel lang plezier van mijn nieuwe tuintafel. Ben er heel blij mee.

14 opmerkingen:

 1. Wow, wat een heerlijk frisse, verjongde verschijning
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet altijd lachen om jouw gesprokkel. het zal je niet verbazen, maar ook ik tover altijd overal kortingsbonnen en Irischeques vandaan. Vlam staat altijd raar te kijken aan de kassa ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn plan is om ook zo onze vakantie voor volgende zomer bij elkaar te krijgen (de benzinekosten dan). Kijken hoe ver ik dan kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie lichte kussens.
  Haha, rij niet te ver voor die €400,00, je moet ook nog terug:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Oog, het ziet er al gezellig uit!
  Ik heb je even gemaild op je gmail-adres, maar ik weet niet of je daar regelmatig kijkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gmail is even niet bereikbaar, ik probeer het straks nog een keer.

   Verwijderen
 6. Ziet er mooi uit hoor! Wat voor een camper hebben jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een VW LT28 Westfalia uit 1976. Een oldtimertje dus, maar dat is alleen maar leuk (zolang alles het doet natuurlijk).

   Verwijderen
 7. Dat ziet er zéker lekker fris uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk en mooi zeg, gezellig! Heb je al een knijpkat gevonden? Die hebben ze bijna het hele jaar bij Xenos namelijk.
  Het is een beetje mijn droom om na ons pensioen en daarvoor rond te gaan toeren met een gezellig oud campertje. Laatst vertelde iemand me alleen dat die charmante maar oudere campertjes wel erg klein zijn. Hoe vind jij dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen verbaast zich over de ruimte in onze kampeerbus, maar we hebben ook speciaal op de indeling gelet, daar wil namelijk nog wel eens verschil in zitten. Je moet alleen geen lange vent hebben, want de stahoogte in onze bus is 1,85 m. Dat red ik net, moet ik alleen geen hakken dragen binnen :-) Het is een kwestie van zoeken en kijken. Doen hoor, het is superleuk!

   Verwijderen
 9. Dat ziet er gezellig uit. En lekkere frisse kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet dat er knus uit! Die kleuren zijn inderdaad aangenaam fris. Ik zou er zo willen gaan zitten, en een kopje koffie drinken!

  BeantwoordenVerwijderen