Pagina's

dinsdag 21 augustus 2012

Juffertje ongeduld

Geduld is niet mijn sterkst ontwikkelde eigenschap. Ik ben zo iemand van waarom morgen als het ook nu kan. Wat aankopen betreft heb ik gelukkig wel geleerd om een dag of wat te wachten of de koopdrang overgaat (wat vaak het geval is, zodat geduld in dat geval tenminste heeft bewezen zinvol te zijn), maar van andere dingen kan ik knap ongeduldig worden. Zo staat op dit moment onze nieuwe aanschaf, de kampeerbus, bij de garage. Het duurde lang voordat hij startte, en er zat een irritante kraak in de koppeling. Zo wilden wij niet op vakantie, dus bus donderdag weggebracht. We hadden ons er al bij voorbaat op ingesteld dat er nog wel wat geld geïnvesteerd moest worden, niet zo verwonderlijk bij een bus uit 1976, en hadden zo veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs betaald dat dit geen rib uit ons lijf is. Vrijdag zijn we al gebeld dat de onkosten iets onder de 250 euro blijven, wat ik heel redelijk vind als ons rijdende huis daarvoor weer moeiteloos start en geruisloos schakelt. Gisteren gebeld, vanochtend zou er nog een onderdeel binnenkomen en dan zouden we worden gebeld als ie klaarstaat. Het is nu kwart over twee en hij heeft nog niet gebeld. En ik word steeds ongeduldiger! Op een of andere manier voelt het gewoon niet in de haak dat de bus daar staat en niet hier voor de deur, mijn vriend verwoordde het afgelopen weekend net zo. Onze vakantieplannen stokken terwijl we daar middenin zaten, en ik probeer zo veel mogelijk te werken, maar dat is lastig als je eigenlijk weg wilt!

Hopelijk kunnen we hem toch vanmiddag nog ophalen, en dan kunnen we echt plannen gaan maken. De dame die de kussenovertrekken maakt wil toch de kussens erbij hebben, maar die liggen natuurlijk in de camper, en die staat... juist. Dat wordt dus ook op zijn vroegst morgen, en dan zijn we wéér een dag verder.

8 opmerkingen:

 1. Ik zou daar ook enorm van balen. Maar dat verbaast je wrs niks? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neuh, 't had me zwaar geschokt als 't niet zo was...

   Verwijderen
 2. Wachten kan soms zo irritant zijn. en helemaal als je dan je vakantie uit moet stellen. Hopelijk heeft hij nu inmiddels gebeld dat je hem kunt ophalen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geduld is een schone ....:). Waar heb ik het over, ik ben precies zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En even bellen of hij al klaar is. Bij ons vergeten ze nogal eens te bellen en als je dan zelf belt, blijkt de auto al klaar te zijn.

  De smoes die je kunt gebruiken is natuurlijk dat je de kussens nodig hebt en dat je wil weten of het vandaag nog gaat lukken of dat je ze wellicht even op kunt halen, zodat de mevr. verder kan met de hoezen.... ;-)

  Sterkte met wachten! (maar hopelijk heb je hem al kunnen ophalen)

  Greetz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geduld?? wasdat!
  'k Hoop dat je inmiddels een gunstig telefoontje hebt gehad!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik kan me dit zó levendig voorstellen! Leuk zulke dingen, maar dan moeten ze het wél doen. Hopelijk valt het allemaal mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het vaak ook lastig om te wachten. Maar bij dingen die ik zou willen kopen helpt het wel goed, want vaak is het verlangen een paar dagen later weggeëbt.

  BeantwoordenVerwijderen