Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

In de startblokken

En toen hadden we zomaar opeens besloten om morgen dan toch eindelijk op vakantie te gaan. We zijn er denk ik meer dan klaar voor. Nu is het komende week kermis is ons dorp (lees: zuipen, muziek en lol maken), iets waar mijn inheemse dorpsgenoten het hele jaar naar uitkijken. Ik als import vind het best leuk, dat sfeertje, maar mij zul je niet om 11 uur 's morgens bij het eerste deuntje met een glas bier in de hand zien staan. Maar gezellig is het altijd wel. Mijn vriend heeft de kermis in geen veertig jaar overgeslagen, maar nu stelde hij zelf voor om lekker morgen weg te gaan. Want, zo was zijn redenering, het geld dat we daarmee uitsparen, daar kunnen we zomaar de bus een keer van voltanken.

Ik heb net de koelkast en de vriezer uitgeschakeld. Was sowieso hard nodig, zag ik toen ik wat onbestemde pakketjes achter uit de vriezer viste. De paar dingetjes die nog koel moeten blijven zet ik straks even bij mijn vriend in de koelkast, die zet ik morgen over in de camperkoelkast. Straks vriezer en koelkast nog even goed schoonmaken, en dan maar lekker stroom besparen terwijl we weg zijn. Alle kleine beetjes... nietwaar? Zo nog een wasje draaien, die is morgenochtend wel droog. En zo moet er nog wel het een en ander gedaan worden voordat we wegkunnen. Morgenochtend nog wat boodschappen doen, zoals een voorraadje flessenwater voor nood, en krentenbollen, broodjes en wat te drinken voor onderweg.

Dan morgen alle kattenattributen verzamelen. Of je een kind bij je hebt! Kattenbak, grit, voer, bench, borstel, etensbakje, dekentje, tuigje, lijntje, europees dierenpaspoort, en natuurlijk niet te vergeten poeslief zelf. En dan maar hopen dat hij snel een beetje went aan de nieuwe situatie, daar hangt of staat onze vakantie eigenlijk mee.

Van mijn broer kreeg ik vanmiddag een docking station voor een laptop mee. Helaas past mijn laptop niet op de aansluiting daarvan, maar het ding zorgt er wel voor dat ik de laptop zo kan neerzetten (bijna verticaal) dat ik mijn eigen fijne ergonomische toetsenbord ervoor kan zetten, en dus echt lekker zou kunnen werken onderweg.

En als rooie Sam het camperleven aankan, en ik me er ook nog toe kan zetten om regelmatig wat werk te verzetten, dan kan het zomaar gebeuren dat we wegblijven tot we het zat zijn, of tot het geld op is. Ik hoop dus eigenlijk dat jullie heel lang niets van mij gaan horen...

8 opmerkingen:

 1. Ga er lekker van genieten en inderdaad, ik hoop lang niks van je te horen! Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat hoop ik ook. Voor jullie dan hè? ;)

  geniet jullie te pletter!

  Tot ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier, lekker samen genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, dat hoop ik ook! Oei, wat klinkt dat, maar ik bedoel het positief hoor!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop ook heel lang niets van je te horen!!!

  Heb het fijn met elkaar, geniet van de vrijheid die je hebt gekocht - gekregen, en rijden maar!

  BeantwoordenVerwijderen