Pagina's

woensdag 19 december 2012

Toch een kerstgevoel

Ik heb niets met kerst, dat mag onderhand duidelijk zijn. Toch kreeg ik een onverwacht kerstcadeautje, in de vorm van een royaal geldcadeau van mijn lieve broer, die het ruim heeft en niet tegen de oneerlijke verdeling van geld kan. Ik was er stil en zelfs een beetje emotioneel van, want het kwam op zo'n vreselijk goed moment. Ik heb het dan ook met dankbaarheid aangenomen en ga het nuttig gebruiken. Allereerst een deel op een nieuwe spaarrekening gezet voor toekomstig onderhoud van mijn oude auto. Een kleinigheid naar de benzinerekening voor ons campertje, alle kleine beetjes helpen. En dan kan ik mijn nieuwe wasmachine er ook nog van betalen. Hoe geweldig is dat! Ik heb letterlijk het gevoel dat ik even meer lucht heb, wat net zozeer te danken is aan het gebaar als aan de centen op zich.

Om niet geheel zelfzuchtig met dit cadeautje om te gaan, heb ik meteen twee nieuwe microkredieten verstrekt bij Kiva (wat overigens niet echt onbaatzuchtig is, want dat is uiteindelijk ook een vorm van sparen).

En toen las ik deze noodkreet op de website van Henriëtte van Ons gezin en de stichting. Je moet er toch niet aan denken dat je in de winterse kou op straat moet leven en honger moet lijden, ik heb het nu al koud! Dus maakte ik een bescheiden bedragje over op het genoemde rekeningnummer. Het is dat ik ondanks de gulle gift van broerlief de komende maanden toch nog even moet zien uit te zingen, anders had ik meer gegeven. Maar ook hierbij geldt dat alle kleine beetjes helpen. Dus zoeken jullie nog een mooi doel voor een donatie, dan hoop ik dat goed voorbeeld goed doet volgen.

14 opmerkingen:

 1. dag mevrouw , als u iets wel schenkje met de kerstgedachte dan kan dat ook in nederland Annemiek die schrijft voor genoeg helpt altijd in de kerst tijd mensen die het nodig hebben ... bij Franca van het keukenraamblog staat ze ook vermeld, u doet natuurlijk wat u wil maar ik bewonder haar zo dat ik u toch laat weten in de hoop dat u het mij niet kwalijk neemt ? met lieve groet Jezebelle en ik kreeg ook een gulle gift en ook hier was het erg welkom zowat alles ging stuk en het spaargeld was op omdat we een nieuwe tweedehandswagen kochten !verwarming wasmachine etc ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jezebelle, natuurlijk neem ik het je absoluut niet kwalijk dat je je mening geeft, leuk juist dat je reageert. Ik besef heel goed dat er in Nederland ook mensen zijn die het niet makkelijk hebben, maar van de dingen die jij noemt: een tweedehands auto, een wasmachine en zelfs basisbehoeftes als verwarming of een dak boven je hoofd, daar durven de mensen in Roemenië met wie Henriëtte te maken heeft nog niet eens over te dromen. Natuurlijk gun ik jou die gift ook van harte, hartstikke gul van Annemiek, zo proberen we allemaal op onze eigen manier een kiezeltje bij te dragen, ik op de mijne, zij op de hare.

   Verwijderen
 2. Bedankt voor je mooie stukje op je blog. En waar je ook helpt en wie , wereldwijd is er nood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey.

  Ik heb ondertussen ook al heel wat microkredieten verstrekt met Kiva. Het is echt een goed doel.
  Wat een mooi gebaar van je broer. Koester het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag mevrouw u begreep me verkeer ik kreeg een gift van familie zodat ik mijn verwarming kon laten herstellen... Annemiekje helpt mensen die het veel moeilijker hebben dan wij , ik heb niets te kort , maar door die kerstverhalen te lezen helpt het mij wel te beseffen dat ik alert moet zijn en blijven oppassen bij het winkelen of geld spenderen , geld is rapper weg dan het binnenkomt en eigenlijk heb ik al die rommel die ik volgens de reclame , TV en zo nodig heb om gelukkig en in te zijn helemaal niet nodig ... als je dat beseft dan staan je aan het begin van RIJK zijn !!
  mvg Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan had ik je inderdaad gedeeltelijk verkeerd begrepen, Jezebelle. En wat je laatste zin betreft, dat ben ik helemaal met je eens!

   Verwijderen
 5. Wat lief van je broer! En die goedheid zit in de familie, want ik bewonder jouw vermogen om iedere keer ook aan anderen te denken. Op welke manier dan ook.

  Ik heb net mijn donatie gedaan aan de stichting, bedankt dat je me er attent op maakte, ze doen erg goed werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn, Petra! Ik vind zelf dat ik nog veel te egoïstisch bezig ben, maar ik leer het nog wel eens. Wat dat betreft kan ik een voorbeeld aan jou nemen, had het gisteravond toevallig nog met mijn vriendinnen over je onbaatzuchtige "kerstpakket" van een paar jaar geleden.

   Verwijderen
 6. Wat lief van je broer zeg! En mooi zoals jij zijn gebaar op jouw beurt weer doorgeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele fijne dagen en alle goeds voor 2013!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie geen reden waarom ik problemen heb in het leven als er een God op aarde is met de hulp van Lord Doctor Zakuza. Mijn vrouw liet me aan haar ex-geliefde omdat ze dacht dat ik haar na 6 jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Ik was zo ongeorganiseerd en depressief dat ik me niet kon concentreren op mijn werk en mijn collega (Whitney) merkte dat ik mezelf niet was. Ik had geen andere keuze dan haar alles te vertellen en ze stuurde me naar een eerlijke helper online genaamd Lord Doctor Zakuza, want hij kon me van dienst zijn. Ik kwam in contact met hem op zoek naar zijn hulp en hij deed een mirakel in mijn leven door mijn vrouw terug te brengen van haar ex-geliefde en nu hebben we een kind om de onze te bellen en ik werd gepromoveerd op mijn werkplek als gedelegeerd bestuurder . Ik zal niet stoppen met het bedanken van Lord Doctor Zakuza, want ik heb hem beloofd dat ik mijn verhaal aan het universum zal vertellen. Ben je ziek of heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen? Neem dan contact op met Lord Doctor Zakuza nu er niets te moeilijk voor hem is om te doen. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen